Benieuwd naar verhalen van anderen? Ben je op zoek naar inspiratie uit de praktijk? Lees hier hoe anderen hun orgasme beleven en verbeteren.

Behandeling van Vroegtijdige Zaadlozing

Vroegtijdige zaadlozing: heel goed te behandelen

Last hebben van een vroegtijdige zaadlozing kan heel vervelend zijn. Het kan ervoor zorgen dat je minder geniet van seks en dat is jammer.

Lange tijd dacht men dat vroegtijdige zaadlozing altijd een psychische oorzaak had en dus ‘tussen de oren’ zat. Daarom koos men vaak voor ‘gedragstherapie’ als behandeling. Uit recente onderzoeken blijkt dat vroegtijdige zaadlozing in veel gevallen ook een lichamelijke oorzaak kan hebben. Dat heeft de inzichten over de behandeling van sommige vormen van vroegtijdige zaadlozing veranderd.

Door onderzoek zijn verschillende vormen van vroegtijdige zaadlozing geïdentificeerd, die allen om een eigen type behandeling vragen.

Als vroegtijdige zaadlozing een lichamelijke oorzaak heeft, is het logisch de oplossing meer te zoeken in medicatie: een pil, een spray of een zalf. Een goede arts zal deze aanpak met behulp van medicijnen altijd combineren met goede informatie over het medicijn. Zo zal hij of zij aangeven wanneer en hoe je het moet gebruiken en wat je verder niet of juist wel moet doen. Bovendien zal de arts je uitnodigen voor een vervolgbezoek om te evalueren of de behandeling naar wens verloopt. Als de vroegtijdige zaadlozing een psychische oorzaak heeft, ligt gedragstherapie of een goed gesprek met voorlichting meer voor de hand.

Er is dus niet één oplossing die voor iedere man werkt. De juiste oplossing is namelijk van veel factoren afhankelijk. Een huisarts is de enige die je goed kan informeren over je aandoening, een behandeling kan voorstellen of je naar een gespecialiseerd behandelaar, een seksuoloog of uroloog, kan doorverwijzen.

Nooit via internet

Oh ja, nog een belangrijk advies: laat je niet verleiden tot de aankoop van medicijnen via het internet als zogenaamde oplossing voor dit probleem. Medicijnen die in Nederland een doktersrecept nodig hebben, kunnen en mogen nooit via het internet – of door een internetapotheek – worden verkocht zonder recept. Het blijkt dat aanbieders die medicijnen op deze manier verkopen vaak valse of zelf-gefabriceerde producten aanbieden. Het lijkt misschien aantrekkelijk – want je hoeft immers niet met je huisarts in gesprek – maar uiteindelijk kun je hiermee je gezondheid in gevaar brengen en lost het je probleem vrijwel nooit op.

Legale apotheken in Nederland vind je hier.