Benieuwd naar verhalen van anderen? Ben je op zoek naar inspiratie uit de praktijk? Lees hier hoe anderen hun orgasme beleven en verbeteren.

Het Taboe van Vroegtijdige Zaadlozing

Vroegtijdige zaadlozing: lastig om over te praten

Het orgasme is het letterlijke, en vaak ook het figuurlijke, hoogtepunt tijdens de seks. Vaak worden orgasme en klaarkomen door elkaar heen gebruikt. De meeste mannen hebben een zaadlozing op het moment dat ze een orgasme bereiken (het klaarkomen). Dit hoeft echter niet altijd: het is mogelijk een orgasme te bereiken zonder een zaadlozing te hebben. Klaarkomen is dus niet hetzelfde als een zaadlozing, maar ze vinden meestal wel tegelijkertijd plaats.

Help, ik kom te snel klaar!

Veel mannen vinden het orgasme een onderwerp waarover zij niet graag serieus praten. En al helemaal niet wanneer zij hierbij problemen ervaren, bijvoorbeeld als zij vinden dat zij te snel klaarkomen. Ondanks dat veel mannen last hebben van een vroegtijdige zaadlozing, rust er nog steeds een groot taboe op het onderwerp. Vaak denken mannen dat zij de enige zijn die hier last van hebben. Daarom praten zij er niet graag over met vrienden, een huisarts en zelfs niet met de eigen partner. Dit terwijl vroegtijdige zaadlozing vaker voorkomt dan erectieproblemen en vaak een probleem is voor zowel de man als zijn partner.

 Er over praten

Als vroegtijdige zaadlozing je seksleven op negatieve wijze beïnvloedt, kan het je erg helpen om toch een manier te vinden om hierover te praten met je partner of je huisarts. Door erover te praten met je partner kun je erachter komen wat het effect is op jullie liefdesleven. Misschien denk jij namelijk dat het een groot probleem is voor je partner terwijl deze het niet zo ervaart.

Wanneer je besluit hulp te zoeken, ga dan langs bij je huisarts. Weet dat iedere huisarts gewend is om op een serieuze en professionele wijze te praten over problemen die met seks te maken hebben. Het is niets om je voor te schamen. En je hoeft je zeker niet bezwaard te voelen om dit met je huisarts te bespreken.