Benieuwd naar verhalen van anderen? Ben je op zoek naar inspiratie uit de praktijk? Lees hier hoe anderen hun orgasme beleven en verbeteren.
6 Jun

Het orgasme faken, ook mannen doen het!

Over het algemeen is het vaker de vrouwelijke bevolking die een orgasme faket, maar toch zijn er ook mannen die hier een handje van hebben. Eén op de vijf mannen faket wel eens een orgasme, maar waarom doen we alsof?

orgasme faken mannen

Het orgasme van de man

Een veel gehoord misverstand betreft het verschil tussen het orgasme en de ejaculatie. Veel mannen denken dat dit hetzelfde is, omdat het vaak tegelijkertijd plaatsvindt. Toch is het orgasme iets anders dan de ejaculatie en het is mogelijk dat de één zonder de ander optreedt. Het faken van een orgasme gebeurt vaak omdat men de partner niet wil teleurstellen als het niet lukt. Als het faken af en toe plaatsvindt, kan het over het algemeen geen kwaad. Het is echter geen oplossing voor de lange termijn, omdat het onderliggende probleem niet wordt aangepakt.

Waarom faken we een orgasme?

Vrijen is iets wat in een relatie een grote rol speelt. Het hebben van seks toont vaak aan dat men van elkaar houdt en versterkt de onderlinge relatie. Maar hoe goed de band ook is, het kan gebeuren dat het orgasme uitblijft. Het niet kunnen klaarkomen komt vaak doordat de gedachten er niet bij zijn. Problemen, drukte en stress kunnen hier een oorzaak voor zijn. Om de partner niet teleur te stellen, wordt het orgasme wel eens nagedaan.

Fake jij wel eens een orgasme?

Als jij af en toe een orgasme faket omdat het niet lukt om klaar te komen, is er over het algemeen niets aan de hand. Maar komt het regelmatig voor dat je een orgasme faket, dan is het verstandig om er met je partner over te praten. Bespreek wat er in je omgaat en kweek begrip voor elkaar om verdere relatieperikelen te voorkomen. Want in een gezonde relatie is het voor zowel de man als de vrouw belangrijk om te kunnen genieten en elkaar te kunnen bevredigen.

Te vroeg klaarkomen

Het kan ook voorkomen dat men te vroeg ejaculeert. Dit heet premature ejaculatie en kan erg vervelend zijn. Gelukkig is dit ook goed behandelbaar en zijn er verschillende adviezen hoe er mee om te gaan!