Benieuwd naar verhalen van anderen? Ben je op zoek naar inspiratie uit de praktijk? Lees hier hoe anderen hun orgasme beleven en verbeteren.
18 Jul

Gevolgen van vroegtijdige zaadlozing op de relatie

Veel van de mannen die last hebben van vroegtijdige zaadlozing, geloven dat hun relatie een stuk intenser zou kunnen zijn als zij geen last zouden hebben van vroegtijdige zaadlozing. Premature ejaculatie, zoals het ook wel genoemd wordt, is een lastig onderwerp om aan te snijden. Daardoor blijven veel mannen met hun frustraties zitten en wordt het probleem niet aangepakt. Dit kan gevolgen voor de man zelf hebben, maar ook de relatie kan hieronder leiden.

Het effect van te snel klaarkomen op de relatie

Mannen die last hebben van vroegtijdige zaadlozing zijn over het algemeen bang dat zij hun partner op seksueel gebied niet kunnen geven wat zij van hem verlangt. Vroegtijdige zaadlozing kan er dan ook toe leiden dat zowel de man als de vrouw op den duur minder tevreden is met de wijze waarop er geslachtsgemeenschap is. Dit kan relatieproblemen veroorzaken. Het is een aandoening met veel gevolgen op seksueel en emotioneel gebied. Zowel de man als de vrouw kan belemmerd worden in de opwinding en het genot tijdens de seks. Voor de mannen die hierdoor in een isolement komen, geeft het aanleiding tot veel persoonlijk leed. Het is daarom belangrijk om er open over te praten met elkaar en zo nodig met deskundigen, om zo het probleem aan te pakken en een oplossing te vinden. Als er geen gesprek plaatsvindt tussen de partners kan het ontevreden gevoel dat er iets aan de relatie ontbreekt, aanhouden en voor veel moeilijkheden zorgen.

vroegtijdige zaadlozing

Los het samen op

Omdat vroegtijdige zaadlozing niet alleen gevolgen heeft voor de man, maar ook voor de vrouw en de relatie eronder kan leiden, is het dus belangrijk om samen op zoek te gaan naar mogelijke behandelopties. De rol van de partner is erg groot: veel van de mannen met vroegtijdige zaadlozing brengen een bezoek aan de huisarts omdat hun partner hen daartoe aanzet. Samen met de dokter kan er een heldere diagnose gesteld worden om vervolgens het probleem effectief te behandelen.