Benieuwd naar verhalen van anderen? Ben je op zoek naar inspiratie uit de praktijk? Lees hier hoe anderen hun orgasme beleven en verbeteren.
17 Mar

Vroegtijdige zaadlozing en andere orgasmeproblemen tijdens de seks

Bij het bedrijven van de liefde wil je het liefst onbezorgd kunnen genieten en je geen zorgen hoeven te maken over eventuele problemen. Toch kunnen er tijdens de seks dingen gebeuren waarvan je liever niet hebt dat ze plaatsvinden. Orgasmeproblemen, zoals vroegtijdige zaadlozing of juist het te laat klaarkomen kunnen de pret flink bederven. Welke orgasmeproblemen doen zich zoal voor tijdens de seks en wat kan je er aan doen?

Vroegtijdige zaadlozing

Wanneer je als man last hebt van vroegtijdige zaadlozing kan dat erg vervelend zijn. Te snel klaarkomen kan je voorkomen door je minder op je eigen orgasme te concentreren en je meer te ontspannen. De focus op het orgasme kan er juist voor zorgen dat er een vroegtijdige zaadlozing plaatsvindt. Ook door langer te genieten van het voorspel en aan het begin van de seks niet te veel intense bewegingen te maken die het orgasme stimuleren, kun je je erectie uitstellen.

Daarbij is simpelweg het dragen van een condoom een oplossing om vroegtijdige zaadlozing te voorkomen en langer te genieten van de seks. Wanneer de man een condoom draagt, is de penis een stuk minder gevoelig dan wanneer de man geen condoom draagt. Ook kun je proberen om twee (of meer) keer achter elkaar klaar te komen. De tweede keer lukt het beter om het orgasme uit te stellen en om klaar te komen dan de eerste keer.

orgasmeproblemen

Lastig of niet kunnen klaarkomen

Het tegenovergestelde van vroegtijdige zaadlozing is het lastig kunnen klaarkomen. Als het krijgen van een orgasme lang duurt, wil dat niet zeggen dat je geen orgasme kunt krijgen. Zorg er in dit geval voor dat je genoeg opgewonden bent en ga op zoek naar intensere prikkels die het orgasme kunnen stimuleren.

Lastig klaarkomen komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen minder vaak klaarkomen tijdens de seks dan mannen.

Ook is het mogelijk dat iemand helemaal geen orgasme kan krijgen. Een oplossing hierbij is dat de persoon opgewonden is en het stel elkaar genoeg prikkelt. Stimuleer elkaar door bij elkaar op zoek te gaan naar plekjes op het lichaam die een intensere reactie te weeg brengen.

Gevoelloos klaarkomen

Naast de vroegtijdige zaadlozing en het lastig of geen orgasme krijgen, is het ook mogelijk om klaar te komen zonder gevoel. Hier is helaas weinig aan te doen. Zorg ervoor dat de seks zelf nog intenser en spannender wordt door te experimenteren met verschillende standjes. Gebruik seksspeeltjes, ga op zoek naar elkaars gevoelige plekjes, varieer en tot slot: vergeet niet te genieten! Seks blijft iets moois en moet geen must worden.

Problemen tijdens seks maken de seks niet leuker, maar gelukkig kun je zeker iets aan vroegtijdige zaadlozing en andere orgasmeproblemen doen!